Muzică de cameră

Violoncelist și pedagog, aceste competențe fiind dobândite în urma unui lung proces de instruire și practică profesională.

Cele mai semnificative etape din dezvltarea profesională sunt absolvirea Liceului de Muzică “Sigismund Toduță” Cluj-Napoca în 2012, apoi ciclul I și II de studii superioare finalizate în anul 2016 respectiv 2018 în cadrul Academiei de Muzică “Gheorghe Dima” sub îndrumarea d-lui prof. dr. Vasile Jucan. În acest interval a reușit să atingă performanțe remarcabile prin participarea sa ca interpret la diverse concursuri, olimpiade, recitaluri, concerte, precum și masterclass-uri cu oameni de renume în lumea muzicală, dintre aceștia amintim pe Marin Cazacu, Diana Ligetti, Octavian Lup, Simona Barbu și mulți alții.

În ce privește dezvoltarea în contextul muzicii camerale a avut oportunitatea de a studia alături de profesori de renume ai academiei: Veronica Negrean și Nicușor Silaghi, sub îndrumarea cărora a susținut diverse recitaluri camerale de-a lungul anilor, în formații de cvintet, cvartet și trio, iar în anul 2016 la categoria de trio a obținut locul I la concursul Mozart alături de Bogdan Bohuș (pian) și Sonia Vulturar (vioară).

În prezent este profesor la catedra de violoncel a Colegiului de Muzică “Sigismund Toduță”, aplicând și dezvoltand mai departe cunoștiințele dobândite și totodată transferându-le următoarelor generații.

Ne găsiți și aici

Facebook
Instagram