Percuție

Calin Andrei LUP

S-a născut în 1994 și este student în anul 1 de master la Academia de Muzică “Gheorghe Dima” Cluj-Napoca , unde studiază percuția sub îndrumarea profesorului Mircea Ardeleanu.

A început studiul percuției în clasa a 5-a, la Liceul de Muzică “Sigismund Toduță” din Cluj-Napoca, unde a absolvit sub îndrumarea doamnei profesoare Linn Corina. I-au placut competițiile si a dorit să se autodepășească. Datorită acestui fapt a început să participe la concursuri și olimpiadă încă din primul an de studiu al muzicii.

Astfel, a obținut premii importante la olimpiadele naționale și la concursuri internaționale la care a participat. Dar, în traseul artistic, premiile sunt doar unul din modurile de recunoaştere a muncii depuse. O recunoaştere concretă a muncii a reprezentat momentul în care a fost bursier al Programului de Promovare a Talentelor finanţat de Mol Romania şi Fundaţia pentru Comunitate, în 2010 şi momentul când a interpretat ca solist cu Filarmonica de Stat Transilvania.

Se remarcă și prin aptitudini pedagogice, începând predarea în particular la “Rock Academy” Cluj.

În present, participă activ în Oscar Band și în Quartz Band, ca toboșar.

Numeroasele proiecte artistice în care a fost implicat au contribuit la o dezvoltare foarte versatilă. Ritmurile din genurile muzicale clasic, jazz, pop, rock și latino sunt în repertoriul lui.

 

Încă de mic a fost pasionat de instrumentele de percuție iar acest lucru l-a determinat să își înceapă studiile între anii 2001- 2009, la Liceul de Artă, Baia Mare. În anul 2013 devine absolvent al Universității de Vest, Facultatea de Muzică din Timișoara la clasa profesorului Doru Roman urmând ca în 2013 să înceapă cursurile de Master, Stilistica Interpretării din Timișoara.
Activitatea artistică include recitaluri și concerte în filarmonici și instituții de artă din România (Timișoara, Cluj, Sibiu, București, Bistrița, Târgu Mureș, Arad, Oradea, etc. și din exteriorul țării (Olanda, Rusia, Germania, Italia, Austria, Japonia, Elveția).
De-a lungul timpului a avut ocazia să participe la nenumărate concursuri, unde a obținut premii și diplome de excelență. Încă din anul 2004, a participat la Olimpiada Națională din Cluj Napoca, unde a luat locul II. Tot în același an, a participat la Concursul Festival „Johan Sebastian Bach”, unde a primit Diploma de excelență. Premiul 2 obţinut la Concursul International de interpretare instrumentală „Viva la Musica” din Zalău in anul 2007; Premiul 2 obţinut la Olimpiada de” Interpretare instrumentală, vocală şi studii teoretice” din Bacău in anul 2008; Diplomă de Excelenţă pentru palmaresul realizat în Domeniul educaţiei şi poziţia de excelenţă deţinută în galeria de olimpici ai şcolii româneşti, în anul 2008; Diplomă din partea Autoritaţii Naţionale pentru Tineret, 2008; Bursă de excelenţă Rotary; Premiul I – obţinut la Olimpiada Natională de Interpretare Muzicală, Bucureşti, 2009; Diplomă de participare la cursurile de orchestră, Marea Britanie, 2010-2011.
În momentul de față (2019) este percuționist în cadrul Filarmonicii Transilvania din Cluj Napoca. Pe langă activitatea de interpret muzical percuționist își desfășoară activitatea pedagogică la Liceul Teoretic Elf, din Cluj Napoca.

Pentru a vedea tarifele noastre dați click aici

 

 

Ne găsiți și aici

Facebook
Instagram