Dirijat

A urmat studiile muzicale la Liceul de Muzică, Cluj- Napoca, absolvind la clarinet. A continuat studiile la Academia de Muzică „Gheorghe Dima”, începând cu anul 2011, unde a absolvit programul de Licență și Masterat în Dirijat simfonic. Pe parcursul anilor de studiu la Academie, s-a bucurat de îndrumarea unor profesori cu renume în arta dirijorală, atât corală cât și instrumentală, precum Petre Sbârcea, Cornel Groza, Victor Dumănescu, Ciprian Para.
De asemenea a participat la diverse masterclassuri, Cursuri de măiestrie, unde a avut șansa de a lucra cu profesori și dirijori internationali precum Patrick Russel( Royal Academy), Roland Borger(Germany), Luis Salomon(Milano), Noam Zur(Israel), Ana Ungureanu(Madrigal), Andrei Gocan, etc.
Ca instrumentist a participat la olimpiada națională în 2009, unde a câștigat premiul III. De asemenea a cântat în diferite orchestre precum Young Famous Orchestra, Consonantis, Sanctus Pro Deo, și coruri precum Jubilate, Ave Musica, Continental, cu care a avut turnee în Franța, Germania, Elveția, Danemarca, Suedia, Norvegia etc.
Ca dirijor, a avut ocazia să susțină concerte și masterclassuri cu diferite ansambluri precum Corul Capella, Ave Musica, orchestre precum cea a Academiei de Muzică, Consonantis, Sanctus Pro Deo și orchestra formată din instrumentiști ai Filarmonicii și Operei din Cluj-Napoca, în cadrul unui masterclass. De asemenea a avut diverse proiecte în cadrul bisericii în care a lucrat cu orchestre formate din elevi ai Liceului de Muzică și studenți ai Academiei de Muzică.
Andrei Dunca s-a dezvoltat și pe latura componistică, reșind să compună și să aranjeze diferite lucrări muzicale care au fost cântate atât la Cluj, în cadrul proiectului Consonantis, cât și în alte proiecte precum Sanctus Pro Deo și altele. A câștigat în 2016 premiul III la un concurs de aranjamente corale, organizat de Universitatea Emanuel, Oradea. În ultimii ani s-a axat pe aranjamente pentru fanfară, astfel că multe din melodiile aranjate, se cântă în diverse biserici din România și Europa. Pentru ca lucrările sale să poată fi ascultate, a creat și un site unde se pot asculta: andreiduncamusic.com.
În prezent lucrează ca profesor la Colegiul de Muzică „Sigismund Toduță”, din Cluj, unde predă Cor, Orchestră, Teorie, Armonie, atât la gimnaziu cât și la liceu. De asemenea este dirijor al Fanfarei și Corului Bisericii Penticostale „Betania” din 2010, respectiv 2012.

 

Ne găsiți și aici

Facebook
Instagram