Pian

Georgiana Fodor a studiat pianul la Liceul de Muzica „Sigismund Toduta” din Cluj-Napoca, la Colegiul Privat „Pocklington” din Marea Britanie, la Academia de Muzica „Gh. Dima” din Cluj-Napoca (clasa prof. univ. dr. Ninuca Oșanu Pop) și la prestigioasa Ecole Normale de Musique „Alfred Cortot” din Paris. În anul 2018 i-a fost acordat titlul de doctor în muzică, cu distincția Summa Cum Laude, la Academia de Muzică „Gheorghe Dima”. Pe perioada anilor de studiu Georgiana a fost bursiera fundațiilor Albert Roussel (Paris), ArtenetrA (Paris), Silvestri-Pocklington (Marea Britanie) sau a Ministerului Culturii din România.

A obținut un număr mare de premii la concursuri naționale și internaționale dintre care amintim Concursul „Dinu Lipatti” (Bucuresti) sau Concursul „Carl Filtsch” (Sibiu). Puternica sa personalitate artistică a fost apreciată de mari pianişti, ale căror cursuri de măiestrie le-a urmat: Vera Gornostaeva, Paul Badura-Skoda, Eugen Indjic, Bruno Rigutto, Dan Grigore ș.a.

Georgiana Fodor a evoluat pe scene prestigioase din România, Franța, Marea Britanie, Italia sau Canada. În calitate de solist invitat ea s-a produs în compania orchestrelor din țară precum Filarmonicile din Cluj, Sibiu, Oradea, Craiova, sub bagheta unor dirijori consacrați ca Emil Simon, Cristian Mandeal, Gheorghe Costin, Cristian Brâncuși, Alexandre Myrat, Theo Wolters ș.a.

În paralel cu activitatea concertistică, Georgiana Fodor a acumulat o experiență considerabilă în domeniul didactic, pe parcursul a opt ani de activitate în care a fost cadru didactic asociat și apoi asistent universitar la Academia de Muzică „Gheorghe Dima”, cadru didactic la Universitatea din Nisa (Franța) și membru al Cooperativei profesorilor de muzică din Montreal (Canada).

Lelia Serafinceanu a absolvit studiile de licenta si pe cele masterale la Facultatea de Interpretare Muzicala a Academiei de Muzica “ Gh. Dima” Cluj-Napoca, unde s-a bucurat de indrumarea prof. univ. dr. Goiti Daniel

A luat parte la cursuri de maiestrie sustinute de personalitati importante din universul pianistic: Wolfram Schmitt-Leonardy (Germania), Theodor Paraschivescu (Paris), Horia Mihail (Bucuresti), Georg Sava (Germania). A castigat numeroase concursuri si international de interpretare instrumentala – Pro Piano Romania (Bucuresti), Jeunesse Musicales (Bucuresti), “Carl Filtsch” (Sibiu), “Sofia Cosma” (Arad), “George Georgescu (Tulcea), “Beethoven e I Classici” (Salerno), unde a obtinut Premiul I si Medalia de Aur, “Sigismund Toduta”, unde a obtinut premiul I la sectiunea Academica, dar si numeroase concursuri nationale, desfasurate la Arad, Bistrita, Cluj-Napoca, Bucuresti, Deva, Oradea, Satu-Mare, Baia Mare, Sighetul Marmatiei, Piatra-Neamt, Constanta, s.a. Timp de zece ani a fost o prezenta constanta in cadrul Olimpiadelor Nationale de Muzica.

Printre evenimentele si concertele sustinute pe parcursul carierei sale interpretative se numara Concertul alaturi de Orchestra Filarmonicii de Stat “Transilvania”, sub bagheta dirijorului Petre Sbarcea, Concertul Extraordinar al studentilor laureate ai Academiei de Muzica “ Gh. Dima”, Cluj-Napoca, recitalul sustinut la Ateneul Roman, difuzat pe Tvr Cultural si Radio Romania Cultural.

Lelia Serafinceanu s-a remarcat in egala masura ca pianist acompaniator si corepetitor, fiind laureata a Festivalului si Concursului National de Interpretare “Ionel Perlea”, dar si a Concursului de Muzica de Camera “Duo Pianistic”.

Din anul 2014, Lelia, in calitate de colaborator permanent al Operei Nationale Romane Cluj-Napoca, a acompaniat solistii vocali atat pe parcursul pregatirii lor muzicale, cat si in cadrul unor evenimente artistice inedite, si a avut ocazia sa lucreze cu personalitati remarcabile ale muzicii: Soprana Viorica Cortez, maestrii David Crescenzi, Giuseppe Sabbatini, Victor Dumanescu, Tiberiu Soare,

In prezent Lelia Serafinceanu activeaza la Academia de Muzica “Gh. Dima”, ca asistent universitar doctor la departamentul de Instrumente cu coarde, de suflat si percutie, dar si colaborator la departamentul de dirijat al Facultatii Teoretice.

 

Pentru a vedea tarifele noastre dați click aici

Ne găsiți și aici

Facebook
Instagram