Masterclass Vioară

Pentru a participa la acest Masterclass dați click pe acest formular de inscriere

 

Andrei Gocan a început studiul viorii cu mama sa și l-a continuat cu Robert Truț și Nicușor Silaghi la Cluj, apoi cu maestrul Ștefan Gheorghiu la București. Andrei a absolvit Royal Academy of Music ca șef de promoție studiind cu Remus Azoiței și Thomas Brandis. Și-a continuat educația la Conservatorul Național Superior din Paris cu Boris Garlitsky, desăvârșind formarea prin participarea la cursurile de măiestrie ale unora dintre cei mai cunoscuți soliști și pedagogi, printre care Maxim Vergerov, Pierre Amoyal, Miriam Fried, Zvi Zeitlin și Aleksander Pavlovic.

Ca muzician de cameră, Andrei s-a format cu profesorul Mihai Guttman la Cluj, cu membri ai cvartetelor Maggini, Belcea și Skampa la Londra, și la cursuri de măiestrie cu Bruno Canino și Eberhard Feltz. În concerte camerale, Andrei i-a avut ca parteneri pe Daniel Adni, Diana Ketler, Eric Mélon, Alexander Sitkovetsky, Pierre-Henri Xuereb, Geneviève Sommer și Răzvan Suma.

Andrei Gocan a apărut ca solist cu majoritatea filarmonicilor din România, precum și în recitaluri în Anglia (St Martin in the Fields, St John‘s Smith Square, Turner Sims Hall, Duke‘s Hall), Franța (Salle Cortot, Festival de Melle, Festival de Gex), Belgia, Olanda (Orlando Festival), Germania, etc. A fost premiat în concursuri internaționale de vioară și muzică de cameră în România, Italia, Olanda și Anglia.

În ultimii 10 ani, Andrei s-a format și ca dirijor, la Royal Academy of Music, cu profesorul Colin Metters. A lucrat ca dirijor asistent pentru Semyon Bychkov, Vassily Sinaisky și Pablo Heras-Casado și dirijează orchestre din Anglia, Franța, Germania, precum și multe filarmonici din țară. În prezent, are o intensă activitate pedagogică, variind de la lecții private de vioară și muzică de cameră, până la cursuri de măiestrie internaționale.

Ne găsiți și aici

Facebook
Instagram